Palmikernõli - Toormaterjalid
Palmipuuõli on tegelikult palmiõli "alatoode". Kui palmiõli saadakse puuvilja viljalihast, siis palmipuuõli ekstraheeritakse sama puuvilja seemnest pressimise teel.
See sisaldab umbes 80% küllastunud rasvu. See kõrge küllastunud rasva tase muudab toote toatemperatuuril loomulikult tahkeks, kuid selle sulamiskõver on siiski üsna vertikaalne, temperatuur üle 30°C piisab selle rasva sulamiseks.
Palmipuuõli kasutatakse peamiselt jäätiste ja šokolaadi valdkonnas, kus toote kiire sulamine aitab vältida rasva tunnet suus selle tarbimise ajal. Palmipuuõli leidub siiski ka paljudes toiduainete rakendustes. Palmipuuõli peamine asendaja on kookosõli (kopra), mille omadused on väga sarnased. Seetõttu on nende kahe tooraine hinnad sageli omavahel seotud.
Palmipuuõli, mis pärineb